Genrep 70,3 Jönköping


Om exakt en vecka skulle jag har kört Ironman 70,3 Jönköping. Men eftersom hela säsongens tävlingar har lagts på hyllan så försöker jag motivera mig till att fortsätta kämpa på.

Idag skulle Oskar och Micke köra igenom cykelbanan inför nästa vecka och då var jag snabb med att hänga på dem. 

Tidigt körde vi upp till Jönköping imorse och strax efter kl 09 så rullade vi iväg cyklarna. Växlande väder med sol, moln och en och annan regnskur som blötte ner oss och en vind som var konstant. 

Någon sa att det var uppförrsbackar mest i början på banan, den idioten måste cyklat fel.. För backar fanns det gott om HELA tiden. Med en så snabb cykel som min Black Magic så gick det undan även i nerförsbackarna, nästan för fort ibland för när vinden tillslut tog tag i mig och ville dra ner mig i diket så tänkte jag på mamma och saktade ner:)

Det kändes som att det inte spelade någon roll vilket håll vi än cyklade åt för den där vinden blev vi aldrig av med en enda sekund. Kanske var det några få minuter det var vindstilla när jag slank in damernas toalett i Bunn på Bauers Gästgiveri.

Men jag hade tur som bara kunde ligga på rulle bakom Micke och Oskar som växlade imellan sig om vem som skulle få ta den största smällen längst fram. 

Det kommer kännas vemodigt att återigen stå vid sidan om nästa helg och inte få vara med i hetluften men min tid kommer förr eller senare. 

Jag tycker ändå jag har tillåtelse nu att kunna säga att jag gjort 1/3 av Ironman 70,3 Jönköping. Det är ju alltid något :) 

Cyklarna är med oss och nu beger vi oss hemåt igen. Nästa lördag kör vi laddade upp igen för att köra järnet på tävlingen, ja iallafall Micke och Oskar. 

– Ibland är uppförsbackar fruktansvärt långa…

/M

Kommentera