Tempocup i Ljungby 


Han är bra på att övertyga mig till saker som jag egentligen inte velat göra. Ikväll packade vi bilen med våra cyklar och tillbehör för att bege oss ner till Tempocupen i Ljungby. En tävling på 2 mil med start var 30:e sekund. 

Jag var själv tjej bland 10-15 startande killar/män och mitt mål för kvällen var att inte trilla och helst köra under 40 min.

Regnet stod som spön i backen och jag tvekade på att ens ta mig ur bilen när vi kom fram. Men om vi nu kört hela vägen ner så får jag väl bita ihop och köra. 

Dem första kilometerna kände jag inget annat än blodsmak i munnen och mina ben var som stockar. Efter 1 mil var vändpunkten i en rondell och jag skojar inte om jag körde i krypfart för att inte slå dit. Jag hade klarat det värsta hindret och nu var det bara att pumpa hela vägen tillbaka. 

En blöt, kall och grymt nöjd Marielle kom i mål utan några skråmor och med en tid under 40min. 

Min första tempotävling är gjord och jag lovar det kommer bli flera. 

Oskar cyklade in på 29.03 och hans mål var under 30min så vi båda nöjda över kvällens prestation. 

Jag kan garantera att rumpvärmen satte fint hela vägen hem från Växjö.

Jag har hundratals cykelmil kvar innan jag kan blir en grym cyklist, men någonstans måste jag ju börja så varför inte börja nu? 

– Regn är inget dåligt väder, det gör bara att allt blir väldigt blött. 

/ M

Kommentera